Chinook op Doofblindendag

CH 47F first flight 25012011

Op zaterdag 12 mei vliegt een Chinook helikopter vanaf vliegbasis Gilze-Rijen naar Raamsdonk in het kader van de Doofblindendag 2018. De helikopter vertrekt tussen 12.15 en 12.30 uur. De terugkomst op de vliegbasis zal zijn tussen 14.15 en 14.30 uur. De centrale locatie is de Lambertuskerk in Raamsdonk en het terrein van P. en M. Verschuren daar tegenover meldt de website van de organisatie.

De aanwezigheid van de Chinook is een geweldige beleving. Doofblinden ervaren luchtverplaatsing door landen en opstijgen Chinook. Deze ervaring is een extra beleving op hun jaarlijkse ontmoetingsdag. De jaarlijkse Doofblindendag is een hoogtepunt voor mensen die doofblind zijn. Doofblinden kunnen door hun handicap niet zo makkelijk contact leggen en onderhouden.

De Rotary Club in Geertruidenberg organiseert samen met de Nederlandse Stichting voor Doofblinden een speciale dag voor deze mensen met als thema Defensie. De dag staat in het teken van ontmoeting, ontspanning en het beleven van activiteiten. Doofblindheid is een combinatie van doof-slechthorendheid en blind-/slechtziendheid. Doofblindheid belemmert mensen in hun communicatie, het verwerven van informatie en de mobiliteit.

 

Nieuwsbrief ontvangen?