2015.07.16 - Basisbezoek Vliegbasis Valley (UK)

Opgeven is helaas niet meer mogelijk,
het bezoek is volledig vol geboekt!
RAF Valley 26072006 KvdVelden IMG 2790

 

Beste Collega GRAS Spotters,

Zoals jullie weten probeer ik ieder jaar rondom de RIAT wat interessante bezoeken in Engeland te regelen, dit is eigenlijk inmiddels wel een soort van traditie geworden en vele van jullie houden daar ook rekening mee met het plannen van hun tripje richting de Royal International Air Tattoo op RAF Fairford.

Ook dit jaar ben ik al aardig op weg en het eerste bezoek is inmiddels rond en bevestigd. Dit jaar hebben we de primeur om voor de eerste keer welkom te zijn op RAF Valley, en dit zal zijn op de Donderdag voor de RIAT, oftewel de 16e Juli.

Op dit zeer actieve veld staan bijna alle Hawkjes van de Roayal Air Force, zowel de oudere types T.1(A) als de net in dienst zijnde T.2 versie. Daarnaast vind je op dit veld nog enkele schitterende oude gele Sea Kings HAR.3A van het 22e Sqn welke hier staan voor SAR taken. Deze mooie bakken zullen binnen zeer korte tijd de RAF verlaten en vervangen worden door civile meuk.

Zover ik inmiddels met de basis heb kunnen bespreken weten ze eigenlijk precies wat Spotters willen en we zullen dan ook zeker proberen om zoveel mogelijk kisten te gaan scoren en zullen we mooie plekjes opzoeken om de zwarte trainers op de plaat vast te leggen. Denk hierbij aan op de flightline, langs de baan en op de ramp van de SAR.
Natuurlijk mogen we ook nummers schrijven en bezoeken we ook de hangaars.

Voor de twijfelaars kan ik alvast verklappen dat ik op vrijdag de 17e en maandag de 20e juli (wellicht ook nog de dinsdag de 22e) ook al ver rond ben met leuke bezoeken, zodat het allemaal meer dan de moeite waard is om deze trip te gaan plannen en te combineren met de RIAT, welke eigenlijk opzich al de moeite waard is.

Wil je mee naar dit leuke bezoek geef je dan snel op via het bekende opgave formulier. Let wel op dat we voor dit bezoek VOL = VOL hanteren.

Met vriendelijke groeten,  

Gijs ten Velde
Coördinator GRAS Reizen

 

Nieuwsbrief ontvangen?