2015.06.22/23/24 Basisbezoeken Vliegbases Oostenrijkse Luchtmacht

Opgeven is helaas niet meer mogelijk,
het bezoek is volledig vol geboekt!
Oostenrijk 20090626 UH 60 6M BI AlexvanNoye

Hoi Allemaal,

Wederom heb ik een zeer leuk bezoek in de aanbieding, of beter gezegd meerdere bezoeken. Iedereen is ongetwijfeld bekend met de altijd interessante vliegshow of Zeltweg in Oostenrijk waarbij de fraaie bergen op de achtergrond altijd zeer mooie plaatjes opleveren. Aangezien de show voor dit jaar gecanceld was, is dat voor mij een goede motivering geweest om eens wat bezoekjes te regelen in Oostenrijk.

Met trots kan ik zeggen kan ik zeggen dat het me wederom gelukt is om zo goed als alle velden te bezoeken en zo een grootdeel van hun Luchtmacht en verschillende types vliegtuigen en helikopters te zien. In het verleden hadden we hier ook bezoeken maar helaas waren ze nooit opvolgend, gelukkig is dat deze keer wel wat het natuurlijk ideaal maakt om alles in 1 klap te pakken.

Op Maandag 22 Juni zijn we welkom op de basis Tulln-Langenlebarn. Dit veld is het belanrijkste helikopterveld van de Oostrijkse Strijdkrachten en huisvest de S-70A, OH-58 en daarnaast nog enkele PC-6 lichte transport vliegtuigen. Fotograferen is hier uiteraard toegestaan, en tijdens een vorige bezoek was dit veld absolute top aangezien alles qua fotograferen mogelijk was en de helikopters in alle mogelijke posities voor ons poseerde.

Vervolgens op Dinsdag 23 Juni zijn we welkom op ongetwifeld het bekenste veld Zeltweg. Op dit schitterend gelegen veld tussen de bergen vind je 2 Staffels met EF-2000's en de gehele opleidingsvloot met PC-7's.Hier zijn de autoriteiten iets strikter qua fotograferen, zo is de gehele Typhoon area mede als hun boxen verboden terrein voor ons die dag. Wel mogen deze kisten gewoon langs de baan gefotograferen worden als mede bij de EOR. Daarnaast is al toegezegd dat we het avondvliegen mogen bijwonen, iets wat altijd op dinsdag is.

Tenslotte zijn we op Woensdag 24 Juni welkom op het zeer gevarrieërde veldje Linz-Hörsching welke het thuisveld is van de overbekende Saab 105Ö en de grotere transportkisten in de vorm van de C-130K. En ook op dit veld vind je nog helikopters in de vorm van de AB-212 met hun unieke geluid, wat vooral in de bergen schitterend klinkt. Ook hier is qua fotgraferen alles mogelijk.

Ik besef uiteraard goed dat Oostenrijk niet echt om de hoek is, maar de situatie diverse velden te bezoeken in opeenvolgende dagen maakt het absoluut de moeite waard op naar dit mooie land in de Alphen af te reizen. Bovendien is het ter plaatste vrij goed koop en maakt een trip die kant op niet overdrven duur.

Momenteel ben ik ook nog bezig het veld Aigem im Enstall ook te mogen bezoeken zodat we daar de laatste SA.316's nog kunnen meepakkken voor ze uit dienst gaan.

Opgeven kan alleen voor alle drie de bezoeken samen, en niet voor afzonderlijke bezoeken. Dit op nadrukkelijk verzoek van de autoriteiten ter plekke.
Oostenrijk 20090626 EF2000 7L WF AlexvanNoye
Wil je mee naar deze zeer leuke en bijzondere bezoeken geef je dan snel op via de bekende manier en doe dit wel uiterlijk voor 30 April a.s. Aangezien er zeer beperkt plek is geld voot deze bezoeken VOL=VOL

Groetjes,

Gijs ten Velde
Coördinator GRAS REIZEN

 

 

Nieuwsbrief ontvangen?