2016.09.07 Spottersdag Gilze A2A!!

Beste GRAS Spotter,
Erik Bruinjs
In het kader van 30 jaar GRAS en de spottersdag op Gilze Rijen op 7 September heeft GRAS Reizen een idee om een aantal van de bezoekende kisten op een wel hele speciale manier te fotograferen. In samenwerking met de Aviation Photocrew hebben we het idee om een Air 2 Air shoot te organiseren op 7 September.

Wat houdt dit in? Het idee is om gebruik te maken van de Skyvan van de Aviation Photocrew en ook hun expertise op het gebied van A2A fotografie. We zullen die dag 1 vlucht maken en een aantal van de toestellen die naar Gilze komen vanuit de lucht fotograferen. Het idee is om dit of boven Zeeland te doen (super achtergrond) of boven de Pampa range (mogelijkheid tot afschieten van flares). Dit hangt allemaal af van de mogelijkheden en samenwerking met verschillende instanties. Net als de spottersdag zelf, weten we op dit moment nog niet wat en hoeveel we achter de Skyvan kunnen krijgen. Met de mogelijkheden die er zijn en de units die uitgenodigd zijn zal het zeker de moeite waard worden.

Wat mag dit kosten? Op dit moment moeten we uit gaan van rond de 1000 à 1500 euro per persoon. Ja, dit is veel geld, maar het is zeker elke cent waard. Je moet hierbij ook bedenken dat we niet een auto af moeten tanken aan het eind van de dag, maar een vliegtuig. Ook andere zaken zoals landingsrechten moeten in het totaal plaatje mee genomen worden. Je moet voor jezelf afvragen of dit in je budget past en je het de moeite waard vind.
Er zijn in totaal 8 plekken beschikbaar voor de mensen die deze unieke ervaring eens van dichtbij mee willen maken. Let op: i.v.m. de geringe aantal plaatsen kan het zijn dat we moeten gaan loten voor deze activiteit! Daarnaast moet er nog van alles geregeld worden en staat dit nog niet 100% vast, maar het belangrijkste is dat we een aantal fotografen kunnen vinden die dit wel eens willen doen. Ook hangt alles af van het weer, de beschikbaarheid van toestellen etc etc. We weten allemaal hoe dat gaat in de luchtvaart. Zie dat in eerste instantie dan ook als een check om te kijken wie er echt geinteresseerd is en die mee wil gaan in dit avontuur. Als we genoeg fotografen bereid vinden om hier in te willen investeren dan kunnen we verder met alles regelen. Dit houdt dan nog steeds niet in dat het 100% zeker is dat alles door gaat. We kunnen dus op elk moment de stekker eruit moeten trekken. Maar als we dit voor elkaar kunnen krijgen......

Om een indicatie te geven van de mogelijkheden hebben we hier een link naar een filmpje,  gemaakt naar aanleiding van een soortgelijke A2A shoot eerder dit jaar; https://www.youtube.com/watch?v=-gWZRl53k6A
Heb je je reeds opgegeven voor de spottersdag en je bent ingelood, dan zul je een keuze moeten maken. Mocht deze A2A shoot niet doorgaan dan kun je helaas ook niet meer mee het veld op tijdens de spottersdag. Mocht de shoot gecancelled worden voor de uiterlijke inschrijfdatum dan uiteraard wel, en anders sta je natuurlijk op de Spottersdag ook perfect!

Er zullen waarschijnlijk nog heel veel vragen zijn. Dat is geen probleem, we zullen deze zo goed en zo snel mogelijk beantwoorden. De persoon die je hier alles over kan vertellen, en hier zelf ook ervaring mee heeft is ons mede lid en GRAS penningmeester Erik Bruijns, hij zal proberen om eventuele vragen z.s.m te beantwoorden. De foto's hier ter illustartie zijn ook door hem gemaakt.

Ben je echt geinteresseerd en schrik je niet van de prijs, geef je dan op via de gebruikelijke manier. We zullen dan zsm met je contact opnemen. Doe dit uiterlijk voor Vrijdag 19 Augustus.


Gijs ten Velde
Coördinator GRAS Reizen

RIAT A2A arrivals Erik Bruijns Day 1 19

2016.09.01 Basisbezoek Vliegbasis Landsberg (D)

 

Hoi Allemaal,
image 2016 03 20
Deze keer heb ik goed nieuws voor de mensen die van plan zijn af te reizen naar de Airshow op Zeltweg in Oostenrijk (2 en 3 September 2016)

Want onderweg naar Oostenrijk hebben we deze keer een leuk bezoek in de aanbieding en wel op Landsberg in het zuiden van Duitsland, en dit zal zijn op Donderdag 1 September a.s. Dit veld ligt perfect op de route, je komt er praktisch langs.

Lees meer...

Nieuwsbrief ontvangen?