15-05-2019 Basisbezoek Vliegbasis Saint. Dizier (F)

Opgeven is helaas niet meer mogelijk,
het bezoek heeft reeds plaatsgevonden!!2008 04 09 5455 Rafale 327

Beste GRAS Spotter,

Wederom een zeer vet bezoek, welke perfect te combineren is met een mogelijk tripje naar de Spottersdag van de Nato Tigermeet op Vrijdag 17 Mei a.s. op Mont de Marsan in het Zuid Westen van Frankrijk.

Op Woensdag 15 Mei zijn we namelijk wederom welkom op het Franse vliegveld Saint Dizier,welke in het Noord Oosten van Frankrijk ligt. Saint Dizier is het veld waar het grootste deel van de Franse Rafales gehuisvest is. Je vind hierdan ook alle types zowel de B, C als enkele van de M variant. Bestaande uit de Escadrons  EC01.004 "GASCOGNE"  , EC02.004 "LA FAYETTE" en ETR03.004 "ACQUITAINE"

Bezoeken aan dit veld zijn uiterst zeldzaam, zo stamt ons laatste bezoek alweer uit 2009, mede door de zeer hoge operationele status van de gebasseerde Escadrons. Desalniettemin proberen we er een leuk programma van te maken iets wat in mijn ogen zeker moet lukken uitgaande van de 2009 versie, welke alleen door extreme regen gedomineerd werd.

Fotograferen is uiteraard toegestaan, al zullen er in het nucleaire kamp ongetwijfeld ristricties zijn.

Zoals ik al eerder aangaf is dit bezoek perfect te combineren met een roadtrip richting de Tigermeet. En Gijs zou Gijs niet zijn als hij niet druk bezig is met nog meer moois op de weg richting Mont de Marsan. Het ziet er momenteel goed uit dat we nog 1 of 2 extra bezoeken zullen hebben, dit dan op de Dinsdag en de Donderdag. Hierbij is een eventuele verschuiving naar Dinsdag van dit bezoek ook nog mogelijk!

Aangezien we voor dit bezoek, alsmede de eventuele andere bezoeken, erg veel animo verwachten zal er voor dit bezoek geloot gaan worden. Opgeven voor het bezoek aan Saint Dizier kan tot uiterlijk 15 April, enkele dagen daarna zal er geloot gaan worden en ontvangt iedereen bericht. LET OP: Voor de Tigermeet Spottersdag dien je jezelf ook in te schrijven, en dit loopt via hun eigen website.

Wil je mee naar dit vette en zeldzame bezoek geef je dan snel op via de bekende manier.

Met vriendelijke groeten,  

Gijs ten Velde
Coördinator GRAS Reizen

Nieuwsbrief ontvangen?