04-06-2020 Bezoek Airbus Helicopters Donauwörth (D)

Helaas gecancelled i.v.m. COVID-19!!

AIRBUS

Beste GRAS Spotter,

Deze keer hebben we een zeer interessant bezoek voor de ouderwetse nummertjes spotters onder jullie. Op Donderdagochtend 4 Juni a.s. zijn we wederom welkom bij Airbus Helicopters in het Duitse Donauwörth.

In deze fabrieken worden o.a. de Tigres en NH-90's gebouwd voor de Duitse Bundeswehr. Daarnaast vind hier ook de productie plaats van de EC-135, EC-145 en EC-155 welke ook bestemd zijn voor leuke exotische krijgsmachten. Tenslotte vind hier ook nog het groot onderhoud plaatst van de CH-53 en de Sea King van de Luftwaffe en Marine Flieger. Kortom een perfecte plek om te spotten voor de helikopter liefhebber.

Helaas zijn deze bezoeken wel gebonden aan strenge richtlijnen, zo mag er NIET gefotografeerd worden, en ook GEEN nummertjes geschreven worden. Gelukkig leert de ervaring dat er creatieve manieren zijn zodat alle nummers toch bekend worden voor in de boeken. Vorig jaar werden er maar liefst 146 kisten genoteerd waarvan ruim meer dan de helft militair en soms ook erg exotisch zoals Thailand, Servië en Hongarije.

De fabrieken van Donauwörth liggen niet echt bij de deur, maar onderweg is ontzettend veel en goed te spotten, dus een ideale spotterstrip.

Wil je mee naar dit bezoek geef je dan snel op via de bekende manier via onze site. We hanteren ook voor dit bezoek VOL=VOL. Opgeven kan tot 5 Mei a.s.

Met vriendelijke groeten,
 
Gijs ten Velde
Coördinator GRAS REIZEN

Nieuwsbrief ontvangen?