12-7-2021 Bezoek Canopee Museum Chateaudun (F)

Beste GRAS Spotter,

 

Helaas zijn de afgelopen 1,5 jaar ook voor onze hobby een drama geweest, en was het organiseren van bezoeken voor jullie domweg niet mogelijk.
Gelukkig is er licht aan het einde van de tunnel en kunnen we heel langzaam de boel weer oppakken.

Vanaf 19 Mei jl. mogen musea in Frankrijk hun deuren weer openen, en ook zijn buitenlanders vanaf 9 Juni weer welkom in Frankrijk.
CANOPEEDaarom ben ik heel blij, dat we op uitnodiging van onze vrienden van Panoravia, welkom zijn bij het Franse Canopee Museum in Frankrijk.
We zijn hier welkom op 12 Juli a.s. Dit museum heeft een prachtige collectie millitaire vliegtuigen en helicopters en is zonder afspraak niet te bezoeken. Het museum is gelegen op de nog steeds militaire basis Chateaudun. Chateaudun is jullie vast wel bekend als de opslagbasis van de Franse luchtmacht, al is men momenteel bezig om alles hier op te ruimen. Er is fotografeertoestemming voor de vliegtuigen en helicopters van het museum. We hebben deze dag alle ruimte en tijd om de collectie te aanschouwen en te fotograferen en mogen zelfs in de middag nog terugkomen als we dat zouden willen.

Aangezien dit museum niet echt bij de deur is (kleine 5 uur rijden vanaf Breda) is het wel perfect te combineren met het Defilé op 14 Juli in Parijs en diens generale repetitie op Evreux op 13 Juli a.s. Tenslotte ligt ook het Franse Transportveld Orléans erg dichtbij dit museum.

Wil je mee naar dit erg gave bezoek, geef je dan uiterlijk vooir 15  juni 2021 op voor dit mooie en ook zeldzame bezoek.

Voor dit bezoek hanteren we VOL=VOL!

Uiteraard gelden in Frankrijk, en ook tijdens het bezoek, alle op dat moment geldende corona maatregelen. Hier dien je je dan ook aan te houden. Zo kan het zijn dat je voor het passeren van de grens een negatieve PCR test moet kunnen overleggen. Houd hier a..u.b. rekening mee in je keuze of je al dan niet wilt deelnemen.

Groetjes,

Gijs ten Velde
Cöordinator GRAS Reizen

Nieuwsbrief ontvangen?