open dagen - 2014

Spotter info

Speciaal voor de spotters hebben we enkele nuttige tips op een rijtje gezet;

Vliegbewegingen:DemoF16 MarkdeGreeuw

Op dinsdag 17 en woensdag 18 juni vindt de training plaats van de Air Power demonstratie. Deze demonstratie vindt op beide dagen plaats rondom het middaguur. Er zullen o.a. Apaches, Chinooks, F-16's en een C-130 en KDC-10 aan deelnemen. Overigens zullen de F-16's dit jaar op vrijdag en zaterdag vanuit het shelterpark op Gilze-Rijen voorvliegen!

Woensdag 18 en donderdag 19 juni worden de (buitenlandse) vliegtuigen en helikopters verwacht en vinden de generale repetities van de demoteams plaats. In verband met de vele vliegtuigen die arriveren, is de vliegbasis op donderdag tot 20.00 uur geopend.

Het vertrek van enkele toestellen zal al op zaterdagavond en zondagmiddag (vanaf 12:00 uur) plaatsvinden, maar het merendeel vertrekt op maandag 23 juni tijdens de reguliere openingstijden naar huis.

Tijdelijke verkeersmaatregelen:

Op donderdag 19 juni, de dag van de spottersdag, is de Burgemeester Ballingsweg (langs baankop 28, voorheen Langenbergseweg) voor gemotoriseerd verkeer van 08.00 tot 18.00 uur afgesloten. De parkeerplaats bij de spotterplaats is voor 08:00 uur dus nog wel per auto bereikbaar, maar i.v.m. drukte wordt aangeraden te parkeren op het parkeerterrein van Café-restaurant 't Vliegveld (noordkant 51°34´18N 4°56´56) of carpoolplaats bij Tango (zuidkant 51°33´16N 4°57´10). Vanaf hier is het respectievelijk ongeveer 800 en 1200 meter lopen naar de baankop 28. Let op; namens de luchtverkeersleiding willen we alle bezoekers vriendelijk verzoeken om de blauwe stopborden te respecteren en op het moment dat er een vliegtuig komt landen niet tussen de twee borden te gaan staan! Dit is voor je eigen veiligheid, maar ook voor die van de buitenlandse vliegers die niet gewend zijn dat publiek zo dicht bij de landingsbaan kan komen. Houd dus een veilige afstand! De marechaussee zal hier op toezien en eventuele overtreders bekeuren en wegsturen.

Vrijdag 20 en zaterdag 21 zal zowel de Burgemeester Ballingsweg als Burgemeester Letscherweg (N260) van 06.00 tot 20.00 uur afgesloten zijn voor alle verkeer, uitgezonderd pendelbussen. Er wordt aangeraden per openbaar vervoer naar het evenement te komen en er rijden gratis pendelbussen vanaf station Tilburg Reeshof. Parkeerplaatsen voor auto's bevinden zich aan de zuidwest (P1, P2, P5, P6, P7) en oostkant van de vliegbasis (P11, P11a en P17). Kom je per fiets of motor dan zijn er parkeerplaatsen i.c.m. opstapplaatsen voor de gratis pendelbus (komende vanaf de noordzijde van de basis) aan de Kempenbaan in Rijen (P13), Gerolsteinbaan in Rijen (P13A), defensiecomplex Broodbaan/Oosterhoutseweg N631 (P14). Kom je vanaf de zuidkant dan kun je aan de Moleneind (P3), Langenbergseweg (P12 alleen fietsen) en carpoolplaats Tango (P18 alleen motoren) parkeren. Parkeren voor auto's kost € 5, motoren € 2 en fietsen mogen gratis gestald worden.

Routebeschrijving:

Een overzicht van de verschillende spotplaatsen rondom de basis kun je hier vinden. Houd wel rekening met de tijdelijke verkeersmaatregelen zoals hierboven beschreven!

Frequenties:20100619 Apachedemoteam-0263

Een overzicht van de frequenties die in gebruik zijn op vliegbasis Gilze-Rijen vindt je hier.

Checklist/stand:

Uiteraard zal GRAS weer de zogenaamde vliegtuig checklisten verzorgen. Deze zijn voor € 1 verkrijgbaar bij onze mobiele verkoopteams rondom de verschillende ingangen (tussen 08.00 en 10.00 uur) of anders aan de GRAS stand (marktkraamgebied langs baan 28).

Operatie Luchtsteun

Logo Operatie LuchtsteunVliegbasis Gilze-Rijen opent 20 en 21 juni haar deuren voor iets bijzonders: Operatie Luchtsteun. Dit is de kans om de Koninklijke Luchtmacht van binnenuit mee te maken. Tot nu toe zagen bezoekers van de luchtmachtdagen veel op grote afstand, vooral in verband met de veiligheid. Je ziet daardoor niet direct het verband met het dagelijks werk. Dat komt dit jaar duidelijker naar voren, want het gaat om het verhaal achter de spectaculaire shows.

Op beide dagen worden de bezoekers door middel van zien, doen en beleven meegenomen in de wereld van de Koninklijke Luchtmacht. De stormbaan uitproberen, alles te weten willen komen over internationale missies, meedoen aan challenges of de nagebouwde Forward Operation Base Mali betreden. Het kan allemaal! 

De vliegtuigshelters gaan daarbij een bijzondere rol spelen. Die zijn uitermate geschikt om verschillende thema's aan bod te laten komen: de missie naar Mali, de missie naar Afghanistan, het bestrijden van piraterij voor de kust van Somalië, de opleiding tot vlieger, het onderhoud van wapensystemen, etc. Het gaat niet alleen om beleven, maar ook om werven. Want de luchtmachtdagen zijn ook heel geschikt om te communiceren met de arbeidsmarkt.

Ondanks alle bezuinigingen zijn jonge mensen welkom bij de luchtmacht. Steeds weer is nieuwe aanwas nodig om de contractanten te vervangen. Misschien is er een beeld bij het grote publiek dat er geen nieuwe mensen nodig zijn, maar juist de jongeren wil men interesseren voor het werk van de luchtmacht. Maar ook de critici zijn welkom: kom kijken en zie met eigen ogen wat er allemaal gedaan wordt. Niet alleen internationale missies, maar ook dichtbij huis is de luchtmacht actief. Denk maar eens aan de inzet bij branden en vermissingen. Ook dat wil men laten zien.

Vrijdag 20 juni ligt het accent op werken bij de luchtmacht en zaterdag 21 juni draait alles om de inzet van het luchtwapen. De vliegbasis is beide dagen van 8.00 tot 18.00 uur open voor het publiek.

 

Open Dagen 2014

Op vrijdag 20 en zaterdag 21 juni worden op vliegbasis Gilze-Rijen de Luchtmachtdagen 2014 georganiseerd. Ook GRAS is hier actief bij betrokken. Zo nemen wij de organisatie van de spotterdag op 19 juni voor onze rekening en ook helpen wij achter de schermen mee om interessante deelnemers voor de show te strikken. Op de Luchtmachtdagen zelf kun je ons met een stand vinden op het tentoonstellingsterrein en zullen vrijwilligers rondom de ingangen de welbekende checklisten verkopen.

Vliegend op de Luchtmachtdagen van 2014

De Luchtmachtdagen kunnen uiteraard niet zonder een vliegshow. Hoewel er dit jaar stevige concurrentie is van vliegshows in Frankrijk en Denemarken in hetzelfde weekend is de organisatie er toch in geslaagd een gevarieerde vliegshow samen te stellen. Het wordt een mix van demo teams, demonstraties van verschillende gevechtsvliegtuigen, historische vliegtuigen en uiteraard helikopters. De Koninklijke Luchtmacht zelf zal ook een Air Power demonstratie verzorgen en laten zien hoe Air Power ook in Nederland wordt ingezet. De vliegshow start beide dagen om 09:00 uur en zal eindigen omstreeks 17:00 uur.

Hieronder hebben we enkele teams nader belicht.

 

breitling-jet-team-logo

Breitling Jet Team: 

Breitling Jet Team is het eerste displayteam dat Gilze Rijen heeft ingevuld op hun kalender van dit jaar. Het team is gebaseerd op het vliegveld van Dijon en heeft de bekende Jacques “Speedy” Bothelin als Flightleader. Het team bestaat uit 7 in Tjechie gebouwde Aero L-39 trainingstoestellen welke veelvuldig gebruikt worden in het opleidings traject van toekomstige piloten. Breitling Jet Team komt van oorsprong uit 2003 en is uitgegroeid tot het grootste civiele jet team van de wereld. Hun show hangt af van het weer en kent een hoge, middel of lage show. Met wat speciale flare effecten verbaast dit team ons met hun uiterst precies gevlogen formaties, net als hun sponsor ons doet verbazen met de door hun met precisie gemaakte horloges.

Breitling Jet Team is the first displayteam that has put Gilze Rijen on it's calendar forthis year. The team is based at Dijon and has the famous Jacques “Speedy” Bothelin as Flightleader. The team consists of 7 Czech build Aero L-39 jet trainers which are widely used as training aircraft for future pilots. Breitling Jet Team originated in 2003 and became the biggest civilian jet team of the world. Their display depends on the weather conditions and consist of a low, medium or high show. With some special flare effects the team still dazzles the crowd with their precision flying, just as their sponsor dazzles us with their precision made watches.

 BreitlingJetTeam31      Breitling Jet Team21

patrulla-aspa-logo-badgePatrulla Aspa:

Dit jaar stuurt de Spaanse luchtmacht hun eigen helikopter demonstratie team genaamd 'Patrulla Aspa'. Het team is geformeerd op 23 september 2003 op Vliegbasis Armilla net ten zuide van de stad Granada wat ligt in Andalucie Spanje. Dit jaar is niet de eerste keer dat dit team naar Gilze-Rijen komt, aangezien het in 2010 ook al op bezoek is geweest en hierbij een indrukwekkende eerste indruk achter liet. Menig doorgewinterde bezoeker dacht gelijk terug aan de tijd dat de Grasshoppers nog actief waren, aangezien de trend van deze demo ongeveer hetzelfde is. Het team vliegt met vijf Eurocopters EC 120B Colibri's welke klein, licht en zeer manouvreerbaar zijn waardoor het ideale demonstratie machines zijn. Er zijn helaas niet veel helikopter teams meer over in Europa, desondanks zijn we blij dat dit team Gilze-Rijen heeft uitgezocht om hun gezicht weer te laten zien. De display zal erg dynamisch en een welkome afwisseling tussen het overige vlieg geweld zijn.

This year the Spanish Air Force will send it's own helicopter demonstration team called Patrulla Aspa. The team was formed on 23 September 2003 at Armilla Air Base that is located south of the city of Granada in Andalucia Spain. Although this won't be the first time we see Patrulla Aspa at Gilze-Rijen during the Open Days, their first performance was in 2010 and was a delightfull sight to see. This because they resemble a lot with the former RNLAF helicopterteam "The Grasshoppers". The team flies with 5 Eurocopter EC 120B Colibri helicopters wich are small, light and agile enough for formation or solo flying. There are not that many helicopter teams left so we are happy to see them fly at Gilze-Rijen once again. Their display will be very dynamic and will certainly be a welcome change between the jets and warbirds that will perform these days.

  IGP8826     5583573602 0ac38daff5

redarrowsRed Arrows:

In hun 50ste display jaar zijn we blij dat we de RAF Red Arrows kunnen verwelkomen op Gilze-Rijen en dat ze tijd hebben vrijgemaakt in hun drukke agenda om aanwezig te zijn tijdens beide Luchtmachtdagen. Vanuit hun thuisbasis RAF Scampton (in Lincolnshire) vliegen ze de hele wereld over om ons versteld te doen staan van hun formatie vluchten en heten ze u van harte welkom om ze van dichtbij te aanschouwen in hun 9 BAE Systems Hawk T1's. Een speciale bonus dit jaar is dat ze vanwege hun 50ste display seizoen een speciale staartbeschildering hebben, die alleen dit jaar op de kisten te zien zal zijn.

As they are in their 50th display year we are happy to welcome the RAF Red Arrows at Gilze-Rijen and that they made time despite their busy agenda to perform both days during this years RNLAF Open Days. Normally based at RAF Scampton (Lincolnshire) they travel all over the world and will invite you to witness the act of formation flying with their 9 BAE Systems Hawk T1's. Special edit to the red scheme is the special tail commemorating their 50th year of flying displays. So we are indeed very lucky to witness them close by as the special tails are only to be seen this year.

  IGP8803    73055354 bgv5bltiqaafmlp-1

BBMFBattle of Britain Memorial Flight:

Het bijna 'muzikale' geweld dat deze zuigers maken, maakt een introductie eigenlijk overbodig. De BBMF zal met een groot aantal PK's aanwezig zijn op beide dagen tijdens de Open Dagen van de Klu. Ze komen vanuit RAF Conningsby met een Avro Lancaster, Hawker Hurricane en Supermarine Spitfire. Hierbij zullen ze u terug brengen naar de periode van 1940 – 1945 waar ze broodnodig waren om de invasie te stoppen en vrede te herstellen binnen Europa. Het geluid wat deze Rolls-Royce Merlin en Griffon motoren maken is onmiskenbaar verbonden met het geluid van vrijheid en zijn een (bijna) jaarlijks terugkerende verschijning tijdens de vele herdenkingen en vrijheidsfeesten gedurende 4 en 5 mei. Ook voor de BBMF is dit een bijzonder jaar aangezien, als alles volgens plan verloopt, de tweede vliegende Avro Lancaster ter wereld vanuit Canada overgevlogen zal worden naar Engeland voor een korte europeese tour in augustus van dit jaar.

The 'musical' noise those pistons produce don't need an introduction, but the BBMF will be present with a large amount of horsepower on both days during this years RNLAF Open Days. Flying from RAF Conningsby with a Avro Lancaster, Hawker Hurricane and Supermarine Spitfire, they will take you back to the period of 1940-1945 when they were needed the most to stop the invasion and restore peace throughout Europe. The sound of those Rolls-Royce Merlin and Griffon engines are unmistakably connected with the sound of freedom and they are a regular sight on 4 and 5 May, when we remember and celebrate our freedom. Also for the BBMF this will be a special year because, if everything will go according to plan, the second airworthy Canadian based Avro Lancaster will come to the UK for a short period in August 2014.

 IGP4022   IMGP8663-1

swisshornet

Swiss F/A-18C Hornet Demo Team:

De Zwitserse luchtmacht staat bekend om hun ongerepte demonstraties met alles wat ze sturen, daarom heten wij voor dit jaar het Zwitserse Hornet Demoteam welkom op Gilze Rijen. Het team komt van vliegbasis Payerne in Zwitserland en is deel van het 17de "Falcon" fightersquadron en wordt voorgevlogen door Julien "Teddy" Meister. Het team maakt altijd een zeer goede impressie tijdens hun vlucht, dat ondanks de grootte van het toestel het net zo bewegelijk is als een kleiner toestel (zoals onze F-16). Doordat het team wegens omstandigheden niet kon vliegen vorig jaar, zijn ze dit jaar er op gebrand om een zeer dynamische display boordevol actie te laten zien. Hun motto is ook niet voor niets 'GEEN limieten qua Angle of Attack'. De Zwitserse luchtmacht viert dit jaar hun 100 jarige bestaan op vliegbasis Payerne, dus dit zal een mooi kijkje in de keuken worden voor dit evenement.

The Swiss Air Force is always known for it's pristine apearances with everything they send, so that's why we welcome the Swiss Hornet Demoteam on our Open Days. The 17th "Falcon" fightersquadron from Payerne AFB hosts this years displayteam and is is flown by Julien " Teddy" Meister. The team always makes a very good impression that a larger twin jet fighter like the F/A-18C can be as agile as a smaller fighter. Due to their absence in the airshow circuit last year, the team expect to be even more keen on delivering an actionpacked and dynamic display as their motto is 'NO Angle of Attack limits'. The Swiss Air Force is celebrating it's own 100th year aniversary at Payerne AFB later this year, so this will be a good and welcome apetiser for that event.  

 IMGP4834  IMGP5451
 
 

BAF SAR Demo

Nu het einde inzicht komt van de operationele inzetbaarheid van de Belgische Westland Seaking, aangezien het binnenkort vervangen gaat worden door de NH-90 is het tijd voor een grote finale op de Opendagen van de Koninklijke Luchtmacht. Gebaseerd op Koksijde bij het 40ste smaldeel voert deze helikopter de SAR taken uit die bij ons door de gele AB-412's worden uitgevoerd. Het type is al 38 jaar in dienst en de staat van dienst is zo uitstekend dat ze nogsteeds kunnen uitrukken in welk weertype en klimaat waar dan ook. Als een laatste groet op onze vliegshow zal de Belgische luchtmacht met hun verleden (Alouette 3 op Static) Heden (Seaking Vliegend) en toekomst (NH-90 Static) uitgebreid tentoonstellen. Hierbij geven ze een mooie demonstratie wat hun werk als SAR taken nu inhoud aangezien dit werk bij de Belgische kustlijn nooit een einde zal kennen.

 

As the dawn is approaching for the mighty Westland Seaking of the Belgian Airforce as it will be replaced with the NH-90 in the near future, it is time for one grand finale as probably in 2 Years(when the next airshow will be) they will be Decommissioned. Based with the 40th Smaldeel at Koksijde they take part in the SAR duties like our yellow AB-412's. The type is already in 38 years of active service, so you clearly can state that the Seaking is a well trusted workhorse that can operate in weather and/or enviroment. As a final farewell to our airshow the Belgium Airforce brings their past (Alouette 3 on static), present (Seaking flying and static) and future (NH-90 on static) to show that their jobs of providing SAR duties to the coastline of Belgium is never finished.

 

 

Deelnemers static- & vliegshow

Hieronder vindt je een overzicht van militaire en civiele deelnemers aan de static- & vliegshow. Het is bekend dat de lijsten niet meer worden zoals vroeger wat aantallen betreft, maar dit jaar zijn er toch een aantal kwalitatief leuke deelnemers gestrikt. Zo zijn er o.a. nog nooit een Belgische NH90, Franse Navy Xingu, Poolse SW-4, Portugese C-295, Britse Navy Be350 en Amerikaanse UH-72 op Nederlandse Open Dagen te zien geweest!
Zoals bekend is de lijst onderhevig aan veranderingen, dus check deze pagina regelmatig voor de laatste updates!

Update 21-05: Helaas hebben de Tsjechische JAS-39 Gripens af moeten zeggen, maar we krijgen hier wel twee L-159s voor terug (waarvan één dual). 
Update 07-06: De Polen sturen niet één maar twee SW-4s en beide voor de static (dus toch niet vliegend!). Tot zover het goede nieuws, helaas hebben de Poolse MiG-29 demo (nu static), Noorse Falcon 20 en de NATO Awacs hun deelname ingetrokken. 
Update 10-06: Vandaag hebben we na lang wachten de Portugese C-295 mogen toevoegen voor de static show.

MILITAIRE DEELNEMERS / MILITARY PARTICIPANTS:
              
oostenrijk Austria SA.316B (2x) MZHubSt F    SA316 austria
belgie Belgium F-16AM (2x) 350Sm F    F-16 belgium
belgie Belgium Sea King MK.48 40Sm F    Sea King belgium
belgie Belgium AH.109BA 18Sqn MRH S    A109 Belgium
belgie Belgium NH90-TTH 18Sqn MRH S    NH90 belgium
tsjechie Czech JAS-39C (2x) 211.tl F  cancelled  JAS39 czech
tsjechie Czech L-159T1/A  (2x) 212.tl S/F    L-159 ALCA Czech Air Force aangepast
tsjechie Czech C-295M 242.tsl S    C295-Czech
frankrijk France Mirage 2000D EC01.003 S    Mirage2000D France
frankrijk France TB-30 (2x) EPAA00.315 S    TB-30  France
frankrijk France EMB.121AN 28F S    EMB-121 France
frankrijk France SA.342L1 1 RHC S    SA342 France
jordanie Jordan EA-300L (5x) Falcons F  cancelled  EA300 Jordan
jordanie Jordan C-130H 3 Sqn Sup  cancelled  C130 jordan
duitsland Germany Tornado IDS (2x) TAW-33 S    Tornado Germany
duitsland Germany BO-105P1 (3 x) HFVAS-100 S/F    Bo105 Germany
duitsland Germany EC-135T1 HFWS S    EC135 Germany
duitsland Germany Sea Lynx Mk.88A MFG-5 S    Lynx Germany
griekenland Greece F-16C (2x) 343 Mira F   Zeus demo team  F-16 Greece
nato NATO E-3A NAEW&CF S  cancelled  E-3-AWACS
nederland Netherlands F-16AM/BM (8x) LWD/VKL S/F    DemoF16 MarkdeGreeuw
nederland Netherlands AH-64D 301sqn S/F    AH64 demo AlexvanNoye
nederland Netherlands AS.532U-2 300sqn S/F    AS532 PimHesse
nederland Netherlands CH-47D/F 298sqn S/F    CH-47D HansHeemskerk
nederland Netherlands C-130H-30 336sqn S/F    C130H G988 CollectieGRAS
nederland Netherlands KDC-10 334sqn F    KDC10-T264
nederland Netherlands PC-7 (2x) 131EMVO S/F    PC7 PaulJohnson FlightlineUK
nederland Netherlands AB.412SP 303Sqn S   A. Cornelissen
nederland Netherlands NH90-NFH (2x) 860sqn S/F    NH90 DHC ArnoCornelissen
nederland Netherlands SA.316B 300sqn S/F    Alouette3 AnnoGravemaker
nederland Netherlands Do-228-212 Kustwacht F    Do228
nederland Netherlands AT-16ND SKHV S/F    Harvards JohanMelissant
nederland Netherlands L-21B SKHV S/F    L-21
nederland Netherlands TB-25N SKHV F    Mitchell KLuHF
nederland Netherlands Beech 18 SKHV S    Beech KLuHF
nederland Netherlands Hawker Hunter F.6A DHHF S/F    Hunter
noorwegen Norway Falcon 20 717 Skv S  cancelled  Falcon 20 Norway aangepast
polen Poland MiG-29A/UB 41.elt S    Mig-29 poland
polen Poland SW-4 (2x) 41.BlSz S    sw-4 poland
portugal Portugal C-295M 502 Esq S    C-295 portugal
slowakije Slovakia Let-410UVP DLK/2 DoR S    L-410 Slovakia
slowakije Slovakia MiG-29AS/UBS (2x) 1 Letka S/F    Mig-29 slovakia
spanje Spain EC-120B (6x) 782 Esc Patrula Aspa  EC120 ArnoCornelissen
spanje Spain C-295M Ala 35 Sup Support Patrula Aspa  c-295 spain
zwitserland Switzerland F/A-18C (2x) FlSt 17 F    FA-18 switzerland
turkije Turkey F-4E-2020 (2x) 111 Filo S    f-4 turkey
grootbrittanie UK Hawk T1 (11x) CFS F RAF Aerobatics Team "Red Arrows"  Hawk Red Arrows
grootbrittanie UK Hercules C4/C5 BTW Sup Support "Red Arrows"  C-130J UK
grootbrittanie UK Tucano T.1 72 (R) Sqn S    Tucano UK
grootbrittanie UK Sea King AsaC7 849 NAS S    SeaKing ArnoCornelissen
grootbrittanie UK Avenger T1 750 NAS S    Avenger UK
grootbrittanie UK Lancaster B.1 BoBMF F    Lancaster BBMF
grootbrittanie UK Spitfire LX IXC BoBMF F    Spitfire BBMF
grootbrittanie UK Hurricane IIc BoBMF F    Hurricane BBMF
usa USA UH-72A (2x) JMRC S    UH-72 72105
             
CIVIELE DEELNEMERS / PRIVATE PARTICIPANTS:
belgie Belgium OV-10 Bronco Private S    
frankrijk France L-39 Albatros (7x) Dijon F Team Breitling (Friday only)  
duitsland Germany Piaggio P-149D Seagull S    
nederland Netherlands L-39C Skyline S    
nederland Netherlands Stemme S15 Skyline S    
nederland Netherlands Learjet 36A Skyline S    
nederland Netherlands Saab Safir Private S    
nederland Netherlands EC-120B Heli Holland S    
nederland Netherlands R44 Helicenter S    
nederland Netherlands GA-8 Airvan St. Hoogvliegers S PH-KMR  
nederland Netherlands Guimbal Cabri G2 Helicenter S    
nederland Netherlands Saab Safir 91D RLS S    
nederland Netherlands P-51 Mustang Private F    
nederland Netherlands PBY5 Catalina Private F    PBY5 PHPBY ArnoCornelissen
nederland Netherlands Fokker S-11 Fokker Four F Fokker Four demo team  S11 KLuHF
nederland Netherlands AN-2 Private S    An2 ClassicWings ArnoCornelissen
nederland Netherlands DH.82a Tiger Moth Seppe S    DH82 SKLuHF
nederland Netherlands Yak-52 Seppe S    YAK-52 RA3085K ArnoCornelissen
nederland Netherlands Stearman Seppe S    
nederland Netherlands Blackshape  Prime Private S    
nederland Netherlands B-787 Dreamliner Arke F  (sat only)  
grootbrittanie UK DHC-1 Chipmunk Private S G-BWTG  
usa USA O-2A Private S    

Spotterdag 19 juni 2014

Op 20 en 21 juni 2014 is het Defensie Helikopter Commando van Vliegbasis Gilze-Rijen de gastheer van de Luchtmachtdagen 2014. De dag voorafgaand aan de Luchtmachtdagen, donderdag 19 juni, vind traditioneel een spotterdag plaats die dit jaar door GRAS (in goede samenwerking met de luchtmacht) zal worden georganiseerd. Deze dag komen de meeste vliegtuigen en helikopters binnen voor de static- en vliegshow en zullen enkele demoteams nog eenmaal hun show beoefenen.Foto: archief GRAS

Inmiddels is de inschrijftermijn verstreken en we kunnen stellen dat de belangstelling met meer dan 500 inschrijvingen zo groot is dat we overboekt zijn! Na overleg met de luchtmacht hebben we toch voor alle mensen een plekje weten te regelen. Inmiddels zijn alle bevestigingen per e-mail aan de deelnemers verzonden. Heb je jezelf niet via GRAS opgegeven, dan kan het zijn dat je jouw bevestiging nog moet krijgen omdat dit loopt via de vereniging waar je staat ingeschreven.
Let op: heb je jouw bevestiging nog niet gehad, controleer dan eerst je spam box! Kun je deze echt niet vinden, meld je dan op airshow@gras-spotters.nl.

 

20100617 Spottersdag-0027The Dutch Defence Helicopter Command will host the 2014 edition of the Royal Netherlands Air Force Days at Gilze-Rijen airbase on Friday 20th and Saturday 21st June 2014. On Thursday 19th June the Gilze-Rijen Aviation Society (GRAS) will host a spotterday, to watch and photograph the arriving aircraft on base. 

Registration has meanwhile closed and we must say that we ran out of available places due to the great interest for this day. However we did our best and the RNLAF granted our request to accommodate all applications. Everybody has meanwhile been sent a confirmation by e-mail with more information and how to report into the base.
If you haven't received it yet, please check your spam box first! Still no confirmation, please contact us at airshow@gras-spotters.nl.

Tot ziens op 19 juni, looking forward to see you 19 June!

Met vriendelijke groet, best regards,
GRAS Airshow Team

Nieuwsbrief ontvangen?