Over de GRAS

GRAS Bestuur

Het dagelijks bestuur van de Gilze Rijen Aviation Society bestaat uit drie functies:

  • Voorzitter
  • Penningmeester
  • Secretaris

Hiernaast maakt de vereniging gebruik van verschillende vrijwilligers die zich inzetten voor de vereniging. Hierbij moet gedacht worden aan personen die zich inzetten voor de:

Lees meer...

Huishoudelijk reglement

Art.1 
De Gilze-Rijen Aviation Society (GRAS) is een luchtvaartvereniging met beperkte rechtsbevoegdheid die als doel heeft het behartigen van de belangen van de luchtvaarthobbyisten. Hierbij moet gedacht worden aan het organiseren van bijeenkomsten, excursies en bezoeken aan vliegbases voor de leden, alsmede het verstrekken van informatie over de hobby door middel van het luchtvaart magazine ‘Take-Off’.

Lees meer...

GRAS in de media

Regelmatig komt het verzoek binnen bij het GRAS Bestuur om een interview te geven over de vereniging en de hobby "vliegtuig spotten". Natuurlijk werken wij daar graag aan mee! Wij hebben in het verleden al diverse media te woord gestaan.

Op 20 en 21 juni werden de luchtmacht open dagen wederom op Gilze Rijen gehouden. Tijdens de spottersdag op donderdag 19 juni was ook Omroep Brabant aanwezig.

Omroep Brabant

In het lokale Gilze en Rijen weekblad stond nog een leuk artikel over onze steun aan Stichting Tess

Gilze en Rijen weekblad

 

Op 1 juni 2010 heeft BN De Stem een klein artikeltje geschreven over de spottersdag.

BN De Stem [01-06-2010]

Lees meer...

Sponsoren GRAS

De Gilze-Rijen Aviation Society is naast het lidmaatschap van haar leden ook afhankelijk van sponsoren. Naast de vermelding op de GRAS website wordt er ook elk kwartaal een advertentie van de sponsor geplaatst in het Take Off magazine.

Nieuwe sponsoren zijn altijd van harte welkom en kunnen zich voor meer informatie via een e-mail melden bij de penningmeester.

 

sponsor-logo-r2h-webdesign   sponsor-logo-spottssponsor-logo-flash-aviation

Lees meer...

GRAS Activiteiten

De GRAS activiteitencommissie probeert gedurende het jaar verschillende activiteiten te organiseren voor haar leden. De commissie richt zich vooral op het organiseren van minimaal 1 verenigingsavond per jaar. Op zo'n avond wordt indien mogelijk een (luchtvaartgerelateerde) gastspreker uitgenodigd, wordt er voor eten ledenavond02gezorgd (meestal een smakelijke barbecue) en is er de mogelijkheid voor de leden om hun eigen dia's of digitale foto's aan de anderen te vertonen. De avond is bij uitstek geschikt voor de leden om weer eens bij elkaar te komen en belevenissen en/of plannen te bespreken.

Lees meer...

Lidmaatschap GRAS

Nieuwe leden zijn bij onze vereniging van harte welkom. Hieronder staan de instructies over wat te doen als je lid van GRAS wilt worden.

Wat houdt een lidmaatschap in?

Als lid van GRAS mag je aan alle activiteiten deelnemen die de vereniging organiseert, zoals verenigingsavonden, basisbezoeken, e.d. Ook ontvang je vier keer per jaar een exemplaar van het magazine Take-Off, waarin je tevens op de hoogte wordt gehouden van al het verenigingsnieuws.

Hoe word ik lid (in drie stappen) ?

Lees meer...

Hoe het allemaal is begonnen...

De Gilze-Rijen Aviation Society (GRAS) is officieel in juni 1986 opgericht op initiatief van een groepje lokale vliegtuigspotters. In de eerste paar jaar zit er nog weinig beweging in de vereniging, totdat in maart 1988 voor het eerst een nieuwsbrief wordt uitgegeven. Door de grote animo voor dit initiatief komt in april 1988 het allereerste exemplaar van het "Runway 28" gedoopte verenigingsblad uit. Het blad is direct een succes en het ledenaantal van de vereniging groeit gestaag.

Vliegbasis Gilze-Rijen is op dat moment een actieve basis met NF-5's die op de nominatie staan om door F-16's vervangen te worden. Daarvoor wordt de vliegbasis grondig verbouwd. Ook zijn er faciliteiten om Amerikaanse eenheden op het veld te stationeren mocht daar vanuit NAVO-oogpunt noodzaak voor zijn. Regelmatig komen er dan ook buitenlandse eenheden op bezoek en worden er oefeningen georganiseerd.

Lees meer...

Nieuwsbrief ontvangen?